Free Porn
xbporn

Як виживає івент індустрія за часів коронавірусу і яких змін зазнає після пандемії

-

- Advertisment -

В той час як коронавірус бушує світом і кінець пандемії не видно в найближчому майбутньому, список сфер, які зазнають збитків величезний. Однак, деяким вдається переформатовуватися та підлаштовуватися під нові реалії сучасності, а інші все ще в пошуках нових форматів для власного бізнесу, якщо такі існують взагалі.

Втрати світової економіки вже оцінюються мільярдами, стосовно ж нашої країни, підрахувати важко і страшно.  Але вже зараз зрозуміло, які сфери постраждали чи не найбільше, серед них і івент-індустрія.

«Такої ситуації на ринку ще не було і жоден з нас не був готовий. І мова не тільки про ринок розваг, а про бізнес в цілому. В надто короткий термін нам усім доводиться знаходити відповіді на ті питання, на які відповідей ще немає.

Стосовно концертного ринку, організатори наразі ведуть переговори з менеджментом артистів, авіакомпаніями, тревел-агентами, готелями, концертними майданчиками та іншими контрагентами. Втрати важко оцінити станом на сьогодні, однак вже добре зрозуміло що рахунок йде на сотні тисяч», – розповідає для НВ Лідія Клов, Pop Corn UA.

Як люди реагують на скасовування концертів 

Про труднощі комунікації з організаторами та з власниками білетів на концерти розповідає і Максим Плахтій, СЕО і засновник квиткового сервісу Karabas:

«З одного боку люди, які вимагають від нас повернень, нових дат або інформації про скасування і перенесення, не усвідомлюючи, що ми не є організаторами. З іншого боку – івентмейкери, які намагаються в найкоротші терміни забронювати нові дати майданчиків, провести перемовини з артистом і тд.

Епідемія коронавірусу дійсно форс-мажорне явище для ринку: в ситуації, яка склалась, ніхто не може передбачити динаміку розвитку подій. Інакше кажучи, ми – заручники ситуації, на яку ніхто не має впливу».

В свою чергу, Дмитро Феліксов, керівник Concert.ua, наголошує на іншій проблемі, а саме весь негатив, який вислуховують білетні оператори.

«Ситуація ускладнюється млявою комунікацією між організаторами та глядачами. За них в більшій мірі, за виключенням дуже відповідальних організаторів, ведуть квиткові оператори. Саме до операторів звертає свій гнів глядач. І весь цей потік на себе взяли саме вони. У нас в пікові дні кількість звернень досягали 4 тис., а всього близько 100 тис. глядачів опинились в ситуації, коли подія, на яку вони купили квиток не пройде в зазначений термін. Глядач хоче повернути гроші за перенесений концерт. Це і зрозуміло, але складно здійснити через те, що більша частина, а може і всі ці гроші пішли на авансування події», – пояснює Дмитро Феліксов.

Які будуть втрати, а що вдасться врятувати

Загалом, втрати в цій індустрії оцінюють в 500-700 млн грн. Ускладнюється ситуація і тим, що дати, на які переносять концерти не є стовідсотковими, адже не відомо, коли саме закінчиться карантин. Організатори подій, які заплановані на літо 2020 року більш оптимістичні:

«Зараз настав нелегкий час для організаторів музичних подій, коли нам доводиться переносити заходи, що наносить колосальні збитки усім учасникам ринку. Проте, нам чітко зрозуміла важливість прийнятих владою заходів безпеки. Людські життя безцінні.

До Atlas Weekend залишилось 4 місяці – ця новина нас заспокоює. Тому ми не збираємось скасовувати подію, на яку чекають сотні тисяч прихильників фестивалю. Також ми не плануємо переносити на інші дати. Наша команда продовжує працювати в більш стислому дистанційному форматі.

Щодня одужують тисячі людей, медицина рухається вперед, а влада вживає серйозні заходи по запобіганню поширення вірусу. Так чи інакше — нас чекає світле і музичне майбутнє.

Залишаючись під час карантину вдома, ви бережете себе та людей зі всього світу», – коментує Дмитро Сидоренко, засновник фестивалю Atlas Weekend.

Прогноз для індустрії в цілому

Які б втрати не довелося подолати івент-індустрії, всі в один голос наголошують, що найважливіше залишити команду та свої компанії, хоча це і важко за таких умов та втрат, саму ж кризу порівнюють з 2014 роком. Щодо прогнозів на майбутнє, то Максим Плахтій не очікує стабілізації ситуації на ринку аж до весни 2021 року:

«На відновлення бізнесу після такого потрясіння знадобиться 1,5-2 роки. Всієї індустрії – значно більше.

Допустимо, цей апокаліптичний сценарій закінчиться до літа: до осені ринок буде перенасичений подіями, але люди до того часу значно побідніють і витрати будуть перерозподілятися на користь товарів першої необхідності. 

Реальна активність почнеться не раніше весни наступного року. 

Івент-індустрія вже переживає кризу, наслідки якої ми будемо відчувати ще багато років потому».

Варто додати, що весь бізнес і не тільки на території України катастрофічно постраждає від карантину та пандемії коронавірусу. Як споживачі івент-індустрії ми повинні розуміти, що не завжди від нас, чи від білетних операторів, організаторів чи навіть самого артиста залежить чи дійсно відбудеться концерт. Залишаймося людьми та з розумінням ставмось до непередбачуваних ситуацій, які нам завдала і ще може  завдати пандемія коронавірусу.

Останні новини

Лікар МСЕК із Вінниці купив 13 квартир, три Tesla, на дружину-пенсіонерку оформив апартаменти в центрі столиці

Голова МОЗ Віктор Ляшко після скандалу навколо мільйонних статків голови Хмельницької МСЕК анонсував перевірку 3,5 тис. рішень щодо інвалідності (а разом...

Шольц: НАТО не має ставати стороною війни в Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Берлін та Вашингтон спільно підтримують суверенітет і цілісність України, щоб Росія не змогла підкорити її силою....

Чверть українських біженців у Європі не планують повертатися в Україну

Згідно з опитуванням, майже чверть українських біженців у Європі не хочуть повертатися додому в довгостроковій перспективі. Про це повідомила Європейська...

Зеленський: Партнери реагують на План перемоги, як на F-16

Запрошення України до НАТО є єдиним шляхом припинити війну, про що заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю британському виданню Financial Times, опублікованому в п'ятницю, 18 жовтня. Повідомила...
- Advertisement -

Погода у Львові

Lviv
чисте небо
3.7 ° C
3.7 °
3.7 °
71 %
3.6kmh
0 %
Сб
11 °
Нд
12 °
Пн
15 °
Вт
16 °
Ср
8 °
- Advertisement -