test
Бізнес Статки голів курортних міст і селищ Львівщини: хто найбільше

Статки голів курортних міст і селищ Львівщини: хто найбільше

-

Статки голів курортних міст і селищ Львівщини: хто найбільше

Бізнес Статки голів курортних міст і селищ Львівщини: хто найбільше

Керівники курортних громад на Львівщині подали декларації про доходи за 2023 рік. Декларували коштовності, дорогі автівки, земельні ділянки і квартири.

“Еспресо.Захід” зробив огляд статків мерів найбільш відвідуваних курортів Львівщини. Хто скільки заробив і що придбав, а хто залишився найбіднішим серед своїх колег.

Земельний магнат

Рейтинг мерів Львівщини за кількістю земельних ділянок очолив міський голова Славської ОТГ Володимир Бега. У його власності є 34 ділянки, загальна площа яких – 8 гектарів. 10 ділянок Бега має під Львовом – у Зимній Воді, Суховолі і Бартатові, а решту – в курортному селищі Волосянка. Жоден з його колег-мерів курортних міст Львівщини не може похвалитися такою кількістю землі.

Також очільник курортного Славська має чимало житлових і нежитлових приміщень у Львові. У власності голови є 4 квартири й гараж в обласному центрі,  6 мансардних приміщень, у частковій власності – інше й підвальне приміщення. У Волосянці має будинок, нежитлове приміщення і два незавершені будівництва, кожне з яких на понад 170 квадратів.

Фото: facebook.com/begavolodymyr

З транспорту має ВАЗ-21093, “Субару Легасі Аутбек”, “Інфініті QX56” і мотоцикл “Хонда XR125”. Також володіє цінними паперами на понад 10 млн грн.

Офіційний річний дохід Володимира Беги перевищив 1 млн грн і майже повністю складається із заробітної плати. Крім того, земельний магнат майже не має відкладених грошей – менш як 40 тисяч готівкою.

Найбільше готівки й найбагатша дружина

Родина селищного голови Східниці Івана Піляка тримає сотні тисяч доларів готівкою. Він разом з дружиною зберігає пів мільйона доларів.

Піляк уже 15-й рік перебуває в статусі службовця місцевого самоврядування. За рік роботи у Східницькій селищній раді голова заробив 1 млн 150 тис. грн, що в середньому за місяць становить майже 100 тис. грн. Така заробітна плата, до слова, є лише у мерів трьох обласних центрів – Харкова, Черкас і Луцька. Міські голови Києва, Львова, Дніпра, Одеси й інших великих міст заробляють менше, ніж голова Східниці.

Готівкою Піляк має $88 тис. Його дружина Мар’яна доходу від підприємницької діяльності зареєструвала майже 9 млн грн. Готівкою успішна жінка селищного голови має $352 тис. та 4 млн 105 тис. грн. Ще $140 тис. позичила третім особам. Таким чином збереження обох готівкою перевищили пів мільйона доларів.

Сімейство Піляків зареєструвало 13 земельних ділянок. Шість із них повністю належать Пілякам, щодо решти семи, то там Іван Піляк або ж його дружина мають у власності лише 1%.

Фото: колаж Еспресо

Дружина голови Східниці має у власності й кафе та готель з оздоровчими функціями у Східниці. Щоправда, якщо вірити декларації, всього 1%. Також у власності підприємиці є інший готель у Східниці. Тут пані Мар’яна є стовідсотковим власником. У Львові має квартиру на 100 м кв., але й тут її частка становить лише 1%. Крім іншого, має незавершене будівництво у Східниці.

Найелітніша автівка – в першої леді Трускавця

Дружина міського голови Трускавця Андрія Кульчинського, Наталія Кульчинська, заступниця начальника госпіталю з медичної частини – начальниця частини, голова ВЛК військової частини, заробляє дещо більше, ніж її чоловік. А її автомобіль дорожчий за дрони, які місто купило для ЗСУ за два роки. Вартість 10 дронів, які придбав Трускавець для ЗСУ, – 1 млн 170 тис. грн, а вартість автомобіля пані Наталії в салоні становить 1,4 млн грн. Купила його дружина мера Трускавця у 2022 році. А 2023-го придбала 3 квартири і 2 нежитлові приміщення.

Наталія Кульчинська за рік отримала 735 тис. грн заробітної плати, працюючи у військовій частині  А7234 у Трускавці. За місяць у середньому жінка отримувала трохи більш ніж 60 тис. грн. Також Наталія Кульчинська задекларувала цінне рухоме майно – ювелірні вироби. Їхня вартість не вказана. Готівкою має 75 тис. грн, 19 тис. доларів і 13 тис. євро.

Фото: колаж Еспресо

Андрій Кульчинський має у власності декілька земельних ділянок. У селі Бистриця-Гірська Східницької територіальної громади в нього є ділянка на 2,5 тис. квадратів, ще дві земельні ділянки має у Трускавці: одна з них на майже тисячу квадратів, інша – на 200 квадратів. Також тут має будинок на 170 квадратних метрів.

У 2023-му Кульчинський заробив на посаді міського голови 569 тис. грн, що в середньому за місяць становить близько 50 тис. грн. Заробітна плата, отримана за сумісництвом у Трускавецькій міській лікарні, становила 14 тис. грн. У декларації також зазначений коштовний подарунок для Андрія Кульчинського від доньки, Соломії Кульчинської. Вона подарувала батькові 360 тис. грн.

Реклама

Готівкою Андрій Кульчинський зберігає 27 тис. доларів, 10 тис. євро. і 180 тис. грн

Керують у Сколе, будують у Львові

За даними Асоціації західноукраїнських забудовників, міський голова Сколе Микола Романишин був причетний до будівництва багатоквартирного будинку на вул. Погулянка у Львові. Саме він вказаний як замовник зведення новобудови. Містобудівні умови й обмеження видали у 2013 році. Ввели в експлуатацію будинок на 22 квартири у 2015 році.

Його дружина Ольга Романишин у Львові має офісні приміщення, паркомісця, квартири та земельні ділянки. У її власності є 4 офіси: два з них площею понад 100 квадратних метрів, ще один на 95 квадратів і найменший – на 56. Також дружина мера володіє двома квартирами, площею 75 м кв., і трьома паркомісцями. Задекларувала 12 тис. грн доходу від надання в оренду майна.

Фото: facebook.com/mykolaromanyshyn

До слова, ціна оренди метра квадратного офісного приміщення у Львові стартує від 300 грн і вище. Тобто від здачі в оренду одного офісного приміщення на 100 квадратів можна заробляти від 30 тис. грн щомісяця.

Сам міський голова курортного містечка, відповідно до декларації, має майже 80 тис. грн за місяць. Загалом за рік вона становила 940 тис. грн. Окрім того, він задекларував 250 тис. грн пенсії.

Готівкою, згідно з декларацією, Микола Романишин тримає 8 тис. дол. і 350 тис. грн. З нерухомості в декларації Романишин вказав дві квартири у Львові: одна з них на 200 квадратів, інша – на 50. Також тут він має земельну ділянку на 1000 квадратних метрів.

Найбідніший мер 

Фото: facebook.com/morshynrada

Найбідніший мер у переліку – голова курортного міста Моршин Руслан Ільницький. Він у 2023 рік задекларував квартиру, житловий будинок і дві земельні ділянки. Один легковий автомобіль Peugeot. Заробітна плата за рік становила 596 тис. грн, тобто в середньому за місяць виходить майже 50 тис. грн. Заощаджень ані мер Моршина, ані його дружина не задекларували.

Коментарі

Останні новини

На Дрогобиччині припинено діяльність нарколабораторій з щомісячним прибутком понад 16 млн грн

На Дрогобиччині припинено діяльність нарколабораторій з щомісячним прибутком понад 16 млн грн. Про це повідомила Львівська обласна прокуратура. За процесуального керівництва...

У Львівавтодорі розповіли, як працює е-квиток під час відключення електроенергії

Проблеми зі зв’язком, які виникають під час вимкнень електроенергії, частково впливають на роботу системи е-квитка. Деякі функції системи можуть...

Польща готова передавати Україні електроенергію зі своїх вугільних ТЕС

Польща готова передавати Україні електроенергію, отриману за рахунок спалювання польського вугілля. Про це під час спільної пресконференції з Президентом України...

У Личаківському районі Львова буде два нові сквери

У Личаківському районі Львові створять два нові сквери. Відповідне рішення затвердили напередодні на пленарному засіданні міськради. Про це повідомили...

Через атаку на Київ загинула 30-літня львів’янка Світлана Лук’яньчик, що працювала в Охматдиті

Жінка працювала дитячим нефрологом. Лук’яньчик Світлана - сирота, поховають її біля батьків у Львові. Про це повідомив міський голова...

СБУ: росія ударила по «Охматдиту» ракетою Х-101

СБУ кваліфікувала удар рф по Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» як воєнний злочин і відкрила за даним фактом кримінальне...

У Києві повністю зруйновано або пошкоджено три трансформаторні підстанції, – ДТЕК

Внаслідок сьогоднішньї ранкової атаки у Києві повністю зруйновані або пошкоджені три трансформаторних підстанції ДТЕК. Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресцентр ДТЕК. Як зазначається,...

Зруйновано відділення «Охматдиту», де діти отримували діаліз

Російська ракета влучила у відділення інтенсивної та еферентної терапії хронічних інтоксикацій дитячої лікарні "Охматдит".   Про це повідомив міністр охорони здоров’я...

Від масованого російського обстрілу в Україні загинули 20 людей, – Клименко

Стало відомо про 20 загиблих унаслідок сьогоднішнього російського обстрілу по Києву, Дніпру, Кривому Розі та Донеччині, близько 50 людей...

У Києві 9 загиблих і 25 поранених, під завалами є люди − КМВА

У результаті російськкого ракетного удару у Києві 9 людей загинули та 25 постраждали, під завалами лікарні Охматдит можуть бути...

У Львови у квартирі будинку на вул. Княгині Ольги вибухнув інвертор

За інформацією від Франківської районної адміністрації, сьогодні зранку у квартирі будинку на вул. Княгині Ольги, 100і, сталося загоряння через...

Фото Поранена дитина внаслідок удару по дитячій лікарні «Охматдит»

Поранена дитина внаслідок удару по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві. Фото опублікувала радниця з питань комунікацій керівника ОП Зарівна. Повідомило...

У Києві влучання в дитячу лікарню Охмадит

Внаслідок ракетного удару росіян 8 липня у Києві було зафіксовано влучення у приміщення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", там...

У Львові зловмисник, тікаючи від поліцейських, стрибнув з третього поверху та зламав ногу

Правоохоронці затримали зловмисника та його спільника під час вчинення крадіжки з квартири. За скоєне їм загрожує покарання - позбавлення...

На Стрийщині водій “Рено” збив жінку: постраждала померла у лікарні

На Стрийщині внаслідок наїзду «Рено» загинула жінка. Дорожньо-транспортна пригода сталась 7 липня близько 19.30 на автодорозі «Київ-Чоп» у межах...

Погода у Львові

Lviv
хмарно
25.2 ° C
25.2 °
25.2 °
72 %
2.6kmh
100 %
Пн
24 °
Вт
28 °
Ср
30 °
Чт
32 °
Пт
32 °
- Advertisement -