Free Porn
xbporn
додому Суспільство У питній воді у Львові виявили коліформні бактерії

У питній воді у Львові виявили коліформні бактерії

2

У серпні 2024 року Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб провів лабораторні дослідження проб питної води з 90 контрольних точок нецентралізованих джерел водопостачання.

Про це повідомив Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Дослідження проводилися за окремими санітарно-хімічними показниками, зокрема, за органолептичними показниками, рН, амоній, нітрити, нітрати.

Загалом було досліджено 180 проб води за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками.

У результаті не відповідали вимогам за санітарно-хімічними показниками – 3,3% проб, за санітарно-мікробіологічними показниками – 10% проб.

За результатами проведених досліджень були виявлені відхилення нормативних вимог ДСанПіН 2.2.4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною»:

м. Львів – із досліджених проб питної води з 15 джерел:
• у 2-х пробах встановлено невідповідність по запаху та каламутності;
• у 12-ти пробах виявлені загальні коліформні бактерії;
• у 2-х пробах – E.coli;

с. Давидів, Львівський район – із досліджених проб питної води із 3-х джерел – в одній пробі виявлені загальні коліформні бактерії;

смт Меденичі, Дрогобицький район – із досліджених проб питної води з 4-х джерел – в одній пробі виявлені загальні коліформні бактерії, E.coli;

м. Мостиська – із досліджених проб питної води із 3-х громадських криниць – в одній пробі води виявлені нітрати (перевищення в 1,5 рази);

с. Миколаїв та с. Звенигород Львівський район – із досліджених проб питної води з 5-ти громадських криниць – у 3-х пробах виявлені нітрати (перевищення в 1,5-2 рази) та в 4-х – загальні коліформні бактерії.

За фактами виявлених відхилень якості питної води поінформовані органи влади та територіальні підрозділи ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області.