Free Porn
xbporn
Бізнес Повідомлення про те, що у Львові призупинили всі роботи...

Повідомлення про те, що у Львові призупинили всі роботи з будівництва сміттєпереробного заводу, – неправда

-

Повідомлення про те, що у Львові призупинили всі роботи з будівництва сміттєпереробного заводу, – неправда

Бізнес Повідомлення про те, що у Львові призупинили всі роботи з будівництва сміттєпереробного...

24 вересня, Львівська міська рада повідомила про те, що всі роботи з будівництва сміттєпереробного заводу у Львові припинені. Це не правда. 25 вересня журналіст ЗІФ був на будівельному майданчику, що вул. Пластовій, де і ведеться це тепер вже скандальне будівництво. Там водії-турки вивантажували з кількох вантажівок великогабаритне обладнання, що його продовжує постачати на об`єкт польська компанія-підрядник Control Process S.A.

Повідомив Західний інформаційний фронт.

Попередньо Кшиштоф Хабєр, представник  польської компанії Control Process S.A. в ефірі Польського радіо у Львові розповів таке (переклад з польської мови редакції надала журналістка радіо Марія Пиж): “Ситуація є настільки важливою, що необхідно зустрітись з паном Садовим. На цьому етапі ми підозрюємо, що міський голова Андрій Садовий не до кінця знає, що виробляють працівники та керівництво “Зеленого Міста”.

Ми намагалися сконтактувати з паном Садовим, щоб вияснити ці всі питання. Адже правду також досліджує ЄБРР, і якщо були б якісь помилки з боку міста, яке не визнає фінансових гарантій, які є легальним, і які надали згідно з контрактом, то потенційним наслідком може бути втрата гранту та кредитних коштів.

Ми скеруємо наше прохання та запит до пана Андрія Садового, щоб він якнайшвидше знайшов час для зустрічі з нами, щоб уникнути потенційних проблем. Усі ми хочемо, щоб проєкт закінчився і завод запрацював наступного року. Бачив інформацію що місто шукає можливість розірвати контракт на будівництво сміттєпереробного заводу”.

Кшиштоф Хабєр на будмайданчику Львівського сміттєпеперобного заводу приймає поставку обладанання,  24 вересня 2024 р. р.

 

Також Кшиштоф Хабєра прокоментував повідромлення, яка кілька днів тому поширило ЛКП “Зелене місто”, що мовляв, є ризик розірвання угоди з головним підрядником, фірмою Control Process S.A., яка порушила основну вимогу, а саме не продовжила банківської гарантії на суму 3,6 мільйона євро на виконання робіт.

Кшиштоф Хабєр: “Це не є правдою. Фірма Control Process S.A. підтвердила всі гарантії та передала їх у ЛКП “Зелене Місто” та Львівській міській раді. Скажу більше, фінансові гарантії також передали банком ING Polska та KUKE, яка діє під польським міністерством, у львівську мерію. Отже, банківські гарантії ми надали й вони діють. “Зелене Місто” має доступ до цих документів. Пропоную “Зеленому Місту” не розповсюджувати неправдиву інформацію у ЗМІ, тому що всі сторони, що залучені у проєкті, підтверджують  факт надання гарантій”.

“Ми отримали велику кількість листів та запитів від підрядника Control Process S.A., тому провели засідання та розглянути питання щодо актуального стану виконання контракту по будівництву комплексу. Представники “Зеленого міста” нам прокоментували, що на сьогодні фактично склалася кризова ситуація – угоду з польським підрядником можна вважати розірваною. Компанія Control Process S.A. не продовжила у визначений час безумовну банківську гарантію в сумі 3,6 млн євро на виконання контракту. Відбулося декілька раундів переговорів щодо підписання додаткової угоди, але вони не були успішними. На сьогодні роботи на об’єкті зупинені, гарантія підрядником не надана, ЛКП “Зелене місто” повідомило в банк про стягнення коштів з підрядника”, – розповів голова профільної комісії Львівської міської ради Назарій Бербека сайту zaxid.net 24.09.2024.

Знову ж таки коментар Кшиштофа Хабєра, фірма Control Process S.A.: “Ця інформація не є остаточною з боку “Зеленого Міста” і, можливо, контрольної комісії Львівської міської ради, тому що сторони підписали додаток до угоди про дату закінчення будівництва на 31 травня 2024. Це був додаток № 8, де сторони погодили майбутнє ведення проєкту, правила щодо його ведення, і на основі цього додатку місто виплатило всі належні платежі, які заборгувало станом на момент підписання додатка, а це більш ніж за п’ять місяців. Місто розрахувалось у липні 2024 року.

У вересні 2024 місто спробувало змусити нас підписати шкідливий для фірми додаток № 9 до контракту, який обмежував би головного підрядника, тобто нас, в обсягах фінансування, наших прав забезпечених контрактом, додав би нам незапланований обсяг робіт, яких контракт не передбачає.

У зв’язку з тим, що це була насильницька спроба з боку ЛКП “Зелене Місто” та Львівської міської ради змусити польського підрядника підписати цей додаток, то ми на це не погодились. Тоді місто поставило умову, що або буде вимагати виплати банківської гарантії або ми підпишемо додаток. Через це фірма Control Process S.A. відмовилась від підписання додатка №9, тому що: а) він був несприятливий для фірми, б) шкідливим для будівництва заводу. Його б не вдалось добудувати з таким підписаним додатком.

Хочу підтвердити, що весь час триває доставлення обладнання. За останні три тижні з Європи приїхало 25 транспортів з обладнанням для техніки біоосушення на лінію сортування змішаних відходів. Інформація про зупинку робіт не відповідає дійсності, тому що доставлення обладнання триває увесь час.

Вимога міста Львова щодо підписання несприятливого додатку №9 під погрозою зірвання банківських гарантій, є дуже непрофесійна. Загалом факт такої вимоги ніколи не повинен був відбутися.

Тому ми звертаємось з проханням до ЛКП “Зеленого Міста”, щоб воно перестало чинити кроки, які чинить зараз. Вони створюють перешкоди у веденні цього проєкту, а їхні дії б’ють безпосередньо у польського підрядника – фірму Control Process S.A., а також і у локальних субпідрядників, які тепер чекають покриття коштів замовником.

Сподіваюсь на розв’язання ситуації. Не може існувати ситуація, коли місто силою вимагає підписання несприятливого додатку, погрожуючи при цьому розірванням контракту чи зірванням банківських гарантій, тому що такі речі не відповідають правовим нормам.

12 вересня було засідання у Львівської міської ради, де пан Єгоров робив презентацію для всіх депутатів та міського голови, у якій показував, що роботи на об’єкті ведуться згідно з планом. Він надав план виконання робіт, також показав відео з безпілотника, де видно стан об’єкта, і підтвердив виконання робіт на 70%. Підтвердив й те, що відбувається доставлення обладнання, а також й вказав на відсутність проблем.

І раптово такий поворот, вимога зірвання гарантій або підписання додатка. Для нас це незрозуміла ситуація. Ми стараємось все вияснити. Цей проєкт важливий для мешканців Львова, адже він може в екологічний спосіб розв’язати проблему зі сміттям. Залишилось 30% до завершення контракту. Наступного року цей завод міг би працювати. Дії Львівської міської ради затримують завершення проєкту на мінімум 3-5 років. Місто не матиме з цього жодної користі, адже це будуть нові тендери та дорожче обладнання, а всі мешканці потерпатимуть від нерозв’язаної проблеми зі сміттям”.

Фото – польська компанія-підрядник Control Process S.A. доправила чергову партію обладнання на будмайданчик Львівського сміттєпереробного заводу, 24 вересня 2024 р. 

Коментарі

Останні новини

Повідомлення про те, що у Львові призупинили всі роботи з будівництва сміттєпереробного заводу, – неправда

24 вересня, Львівська міська рада повідомила про те, що всі роботи з будівництва сміттєпереробного заводу у Львові припинені. Це...

В УКУ започаткували стипендіальний фонд імені Євгенії, Ярини, Дарії та Емілії Базилевич

У пам’ять про студентку УКУ Дарію Базилевич, її маму Євгенію і сестер Ярину та Емілію, Український католицький університет спільно...

Lviv BookForum стартує 2 жовтня, заплановано 150 подій

У Львові 2 жовтня розпочинається Lviv BookForum, який триватиме до 6 жовтня. 150 подій, серед яких панельні дискусії, публічні...

Допремʼєрний показ мюзиклу «Чарлі і шоколадна фабрика» зібрав 2,7 млн грн для ЗСУ

Національний театр імені Марії Заньковецької (Львів) зібрав 2,7 млн гривень для Збройних сил України на благодійному допрем'єрному показі мюзиклу "Чарлі і...

На Львівщині надають безкоштовні та пільгові медичні послуги для ветеранів

Перший жіночий ветеранський простір «Рехаб» у межах проєкту «Медична Львівщина – Захисницям» розробив інтерактивну карту з переліком медзакладів, які пропонують...

28 вересня відбудеться ІХ Форум національних товариств Львівщини

У Львівському палаці мистецтв 28 вересня відбудеться ІХ Форум національних товариств Львівщини. Захід розпочнеться о 14:00, вхід – вільний. Повідомила...

Ухилення від військового призову: 51-річного мешканця Самбірщини засуджено до 3 років

За публічного обвинувачення Самбірської окружної прокуратури 51-річного мешканця району визнано винним в ухиленні від призову на військову службу під...

СБУ затримала Остапа Стахіва

У Львові у середу, 25 вересня, Служба безпеки України затримала 39-річного провокатора та антивакцинатора Остапа Стахіва і провела обшуки...

Мирний план Зеленського – єдиний, вартий довіри, – глава МЗС Чехії

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський всупереч заявам президента Петра Павла підтримав План перемоги України. Як інформує Цензор.НЕТ, про це він написав у...

Смартфони на 2 млн грн: митники виявили прихований товар

Сьогодні вночі, 25 вересня, у пункт пропуску «Краківець – Корчова» із Польщі прибув мікроавтобус RENAULT MASTER під керуванням 19-річного...

За добу в ДТП на Львівщині травмувалося 15 людей

За добу в ДТП на Львівщині травмувалося 15 людей. Загалом поліцейські зафіксували за цей період 12 ДТП з потерпілими. Повідомили...

У Лисиничах для потреб ЗСУ зібрали понад 142 тис. грн

613-річчя Лисинич: на волонтерському заході, який присвятили дню першої писемної згадки про село, зібрали понад 142 тис. грн. Про...

У Зеленського буде дві зустрічі з Байденом у США, – Никифоров

Президент Володимир Зеленський під час візиту до США матиме дві зустрічі з американським колегою Джо Байденом. Про це розповів у...

На Сихові оновили вуличне освітлення: замінено понад 4 тис. старих світильників

ЛКП «Львівсвітло» завершує реалізацію проєкту оновлення і заміни вуличного освітлення в одному з найбільших житлових районів Львова - Сихові....

Зеленський: Росія хоче атакувати три українські АЕС

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Ради Безпеки ООН заявив, що Україна має докази про наміри Росії вдарити по...

Погода у Львові

Lviv
хмарно
14.8 ° C
14.8 °
14.8 °
89 %
5.6kmh
100 %
Ср
15 °
Чт
23 °
Пт
22 °
Сб
16 °
Нд
11 °
- Advertisement -