Free Porn
xbporn
додому Війна Зеленський: Партнери реагують на План перемоги, як на F-16

Зеленський: Партнери реагують на План перемоги, як на F-16

5

Запрошення України до НАТО є єдиним шляхом припинити війну, про що заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю британському виданню Financial Times, опублікованому в п’ятницю, 18 жовтня.

Повідомила DW.

“Ми не можемо бути дуже сильними, не маючи запрошення (до НАТО. – Ред.), яке зміцнило б наші дипломатичні спроби покласти край війні. Ця війна закінчиться, коли Путін буде ізольований, а інші партнери підштовхнуть його до дипломатії”, – сказав він.

Зеленський додав, що запрошення України до Північноатлантичного альянсу, що є першим пунктом його Плану перемоги, зміцнить моральний дух цивільних і військових.

“Запрошення до НАТО підніме моральний дух наших людей і наших військових. Це запрошення означатиме ще один крок до НАТО, а це означає, що їхні діти не загинуть. Ніколи, тому що ми будемо членом НАТО. Якщо ми не отримаємо запрошення в НАТО, то моральний дух впаде”, – наголосив він.

За словами Зеленського, реакція країн Заходу на його План перемоги була такою ж, як і на прохання передати системи протиповітряної оборони Patriot та винищувачі F-16.

“Реакція на План перемоги така ж, як і на Patriot, і F-16. Але ми маємо це зробити. Тільки так ми можемо вижити. Війна не закінчиться, поки Путін не відчує, що він має її закінчити. А він розуміє лише силу. Це залежить не від росії, а від волі наших партнерів. Більшість на нашому боці, але ми повинні тиснути на інших”, – зазначив він.

Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen) заявила про підтримку “мирного плану” Зеленського в тих аспектах, які стосуються її компетенції. Як передає “Інтерфакс-Україна”, так вона відповіла на запитання ввечері в четвер на пресконференції після засідання Європейської ради в Брюсселі.

“Звичайно, ми підтримуємо мирний план президента Зеленського. Не мені судити стосовно вступу до НАТО. Але в тому, що входить до нашої компетенції, ми повністю підтримуємо його план”, – сказала вона.

Як зазначив голова Євроради Шарль Мішель, який брав участь у пресконференції, презентація плану Зеленського на саміті Євросоюзу внесла ясність щодо нагальних потреб українців, особливо у військовому та фінансовому аспектах. План, вважає Мішель, корисний уже тим, що дає змогу визначити, яка техніка і яке фінансування необхідні терміново.