Все про основних забудовників Львова (ч.2)

-

- Advertisment -

Щороку у Львові вводиться в експлуатацію тисячі квадратних метрів житла. За темпами будівництва місто займає другу сходинку – більше будують лише в столиці. Будівництво у Львові активно ведеться як і в спальних районах, так і в історичному ареалі центральної частини міста. Часто будь-яке будівництво супроводжується скандалами. «Перець» зібрав найважливішу інформацію про головних забудовників Львова.

«Avalon» – мабуть, найвпізнаваніша львівська компанія-забудовник. Останнім часом її активну діяльність часто висвітлюють у ЗМІ. За відносно недовгий час свого існування компанія встигла реалізувати проекти семи житлових комплексів у Львові. Вона відома тим, що будує перший хмарочос на Сихові, зруйнувала будівлю колишнього військового комісаріату на вул. Личаківській, 37 для будівництва елітного житлового комплексу (вартість м2 – 60 тис гривень), а її співвласником себе називає найбагатший депутат Львівської міської ради, власник Винниківської тютюнової фабрики, епатажний бізнесмен Григорій Козловський.

Варто зазначити, що формально директором компанії є Дмитро Палієнко і саме за його участі відбуваються всі офіційні заходи компанії. Структура групи компаній «Avalon» достатньо строката – серед засновників закриті венчурні інвестиційні фонди, а тому достеменно дізнатись хто є акціонером компанії не можливо.

ЖК Avalon

Сам Григорій Козловський кілька разів називав себе співвласником компанії під час засідань виконавчого комітету Львівської міської ради, де видавали містобудівні умови та обмеження для компанії «Avalon», а також зустрічався з мешканцями вулиці Топольної, де зараз компанія будує ЖК «AvalonFlex».

Журналісти-розслідувачі з видання «Наші гроші. Львів» неодноразово звертали уваги, що для цього девелопера Львівська міська рада часто йшла на порушення Генплану міста та правил зонування. Зокрема, це стосується вищезгаданого ЖК «AvalonFlex», який будується на самозахопленній ділянці, яка належить територіальній громаді Львова, або ж ЖК «AvalonTime» – його будують в зоні Р-3, яка передбачена для рекреації.

«Нова оселя» – девелоперська компанія, яка належить львів’янину Тарасу Дідику. На ринку вже 12 років і за цей час реалізувала 11 об’єктів, серед яких також комерція. Як і інші девелопери бере участь в забудові району Під Голоском. Замовником та генпідряником будівнитцв виступають дві інші компанії Дідика: ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія» та ТзОВ «Бізнес-вектор ДК». Остання компанія цікава тим, що проходить у кримінальному провадженні за підозрою у службовому підробленні та заволодінні майном. Мова йде про події 10-річної давнини, де «Бізнес-вектор ДК» виступало підрядником у будівництві спортзалу у ЗОШ №2 в Радехові. На думку слідчих, підрядник не виконав частину робіт на суму майже 200 тис гривень. Суд у цій справі розпочався у 2018 році. Остання ухвала датована 8 травня цього року.

«Еко-дім» – ще один великий забудовник у Львові. З 2010 року компанія здала в експлуатацію 11 ЖК, в процесі будівництва ще 9 комплексів. Цей девелопер активно співпрацює з військовою прокуратурою: на землях, які перебувають у користуванні прокуратури вони зводять три житлових комплекси – два на вул. Мечникова та ще один на Батуринській.

Основними акціонерами компанії є Володимир та Ігор Артемовичі. Обидвоє також раніше були партнерами по фірмах ТОВ «Секор» і ТОВ «Бодекс» Романа Козака, батька Тараса Козака, колись заступника Голови ДПА у Львівській області (1998-2003), начальника Західної регіональної митниці (2003-2005), заступника Голови Держмитслужби України (2005-2010), а нині соратника Віктора Медведчука.

У 2013 підконтрольна їм компанія повинна була звести новий офіс тоді ще міліції на вул. Стрийській. Зараз будова заморожена, через відсутність фінансування.

Компанія «Парус Девелопмент» з’явилась у Львові у 2015 році. Вона запам’яталась проектами будинків, які ззовні нагадують вітрило. Відтоді компанія збудувала у Львові три житлові комплекси – «Парус» на вул. Липинського, 28, «Парус Park» на вул. Кульпарківській 64а, та «Парус Life» на Городницькій, 9. Зараз у Львові триває будівництво ще двох комплексів – «Парус Smart» на вул. Трускавецькій та «Парус City» на вул. Кульпарківській.

ЖК Парус Smart

Власниками фірми є Наталія Рудюк та Олег Манзій. Останній став відомим широкій публіці, після того як у травні цього року на нього, за повідомленням ЗМІ, скоїли замах на вбивство. Внаслідок події він не постраждав, а на його автомобілі BMWX6 залишились незначні ушкодження. Повідомлялось, що вибуховий пристрій був зафіксований під переднім пасажирським кріслом, тож цю атаку можна сприйняти як залякування. Про обставини цієї ситуації ні він, ні його фірма коментарів не давали.

Останні новини

Зеленський: Через атаки на ГЕС під загрозою не лише Україна, а й Молдова

На засіданні Ставки верховного головнокомандувача у п’ятницю 29 березня розглядалися поточні нагальні питання, зокрема захист українських енергооб’єктів від російських...

Пасхальні богослужіння у римо-католицьких храмах Львова: розклад

Цієї неділі, 31 березня, відзначатимуть Воскресіння Господнє за григоріанським календарем. Подаємо розпорядки богослужінь Пасхального Тридення – від Великого Четверга...

Дехто вважав, що нас як нації не існує. І це не росія, – Данілов під час останнього публічного виступу на посаді секретаря РНБО

Колишній секретар РНБО Олексій Данілов під час свого останнього публічного виступу на посаді у межах Київського безпекового форуму наприкінці...

росія подвоїла імпорт сировини для пороху, – ЗМІ

Росія збільшила імпорт нітроцелюлози, яка використовується, зокрема, для виробництва пороху для артилерійських снарядів. Серед виробників нітроцелюлози, що поставляється до...
- Advertisement -

Погода у Львові

Lviv
чисте небо
14.2 ° C
14.2 °
14.2 °
49 %
6.3kmh
0 %
Пт
13 °
Сб
21 °
Нд
22 °
Пн
22 °
Вт
11 °
- Advertisement -