Акценти Ігор Телішевський: «За майбутнє» об’єднає багато політсил та депутатів...

Ігор Телішевський: «За майбутнє» об’єднає багато політсил та депутатів – це реальне об’єднання країни

-

Ігор Телішевський: «За майбутнє» об’єднає багато політсил та депутатів – це реальне об’єднання країни

Акценти Ігор Телішевський: «За майбутнє» об’єднає багато політсил та депутатів – це реальне...

20 травня у Києві, без помпезності, з дотриманням карантинних заходів депутати-мажоритарники групи «За майбутнє» у Верховній Раді України утворили однойменну партію. Подія непересічна, адже вперше в парламенті України депутати з різних округів України об’єднались, щоб йти на місцеві вибори єдиними фронтом. Про завдання партії, її команду та цілі в інтерв’ю Leopolis.news розповів керівник Львівського обласного партосередку «За майбутнє», депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський.

В перший рік президентства Володимира Зеленського в Україні створили нову партію «За майбутнє», яку очолив вже колишній укропівець Ігор Палиця. Партія заявила про свою участь на місцевих виборах. Відповідно, з’явились чутки, що УКРОП зникне з політичної карти України. Яка доля УКРОПу на Львівщині та у Львові, зокрема?

– УКРОП разом з іншими партіями стали фундаментом нової сили в українському політикумі. В новостворену партію, окрім УКРОПу, увійшли також представники партій «Відродження», «За конкретні справи», «Аграрної партії» та інші. Крім цього, партія об’єднала депутатів Верховної ради – мажоритарників, які представляють інтереси 4,5 млн виборців. За цих людей на позачергових виборах у липні 2019 року сукупно проголосувало 15% виборців – це, фактично, другий результат серед партій.

15% це, звісно, вражаючий результат на фоні інших політсил, однак люди голосували за конкретні прізвища, які, почасти, на парламентських виборах йшли без партійного бренду. Логіка голосування за партії у виборців зовсім інша.

-Саме у цьому й суть нової партії – «За майбутнє» реально об’єднала депутатів і їх виборців з різноманітних куточків України – від Закарпаття і Львівщини, до Полтавщини та Сумщини. Потрібно розуміти, що депутати-мажоритарники регулярно бувають на своїх округах – це їхня робота і, на відміну від списочників, вони реально знають стан справ в кожному маленькому селі, районі. В кожній області партія має, або матиме таких людей, які стануть фронтменами під час виборчої кампанії.

Від часу створення партії пройшло вже достатньо часу. Як відбувається формування команди, коли у Львівській обласній та міській радах чекати створення депутатських груп «За майбутнє»?

-Вже зараз тривають переговори з потенційними кандидатами, які увійдуть у депутатські групи, а також на виборах стануть нашими кандидатами в обласну раду, ради ОТГ, кандидатами на посаду голів громад. Наразі можу сказати, що це буде достатньо серйозне представництво партії «За майбутнє» у всіх рівнях рад. Це будуть відомі прізвища депутатів, які добре проявили себе під час цієї каденцій та мають хорошу репутацію серед мешканців.

Львівщина у цьому процесі не єдина. Наприклад, учора (інтерв’ю записане 3 червня – прим. ред.) оголосили  про створення депутатської групи «За майбутнє» у Тернопільській обласній раді, куди увійшли представники, зокрема, «Народного контролю» та УКРОПу. Керівником обласного осередку став депутат, атовець, представник «Народного контролю» Володимир Болєщук.

Сьогодні на сесії Полтавської облради оголосили про створення міжфракційного депутатського об’єднання «За майбутнє». Туди увійшло 9 депутатів – 5 укропівців та 4 представників групи «За успішну Полтавщину». Тепер це друга за чисельністю фракція (група) в тамтешній обласній раді. «За майбутнє» об’єднає багато політсил та депутатів – це реальне об’єднання країни.

Як партія позиціонуватиме себе серед інших політичних сил. Політична карта Львівщини дуже строката, а участь у виборах майже стовідсотково візьме півтора десятка партій та проектів – і це лише у Львівській області.

-Минулого року ми бачили шалений запит на нові обличчя, завдяки чому до парламенту потрапили, подекуди зовсім випадково, десятки недосвідчених, некомпетентних людей. За рік їхнього правління ми бачимо результат – Україні загрожує дефолт без «допомоги» МВФ, індекс промислового виробництва скоротився на 15,4%, промисловість впала на 16,2%, ключові галузі занепадають – аграрний сектор, металургія, добувна промисловість. Коронавірус лише поглибив всі ці проблеми, а некомпетентність обох урядів може стати катастрофою для населення. Чого лише варте рішення Кабміну про скорочення виробництва атомної енергетики – найдешевшої з нам доступних. Після цього неодмінно зростуть тарифи на світло і це відіб’ється на гаманцях простих українців.

Саме тому, наша партія стане політсилою досвідчених управлінців, людей конкретних справ. Жоден з наших мажоритарників у Верховній Раді не соромиться з’явитись у рідному окрузі. Цих депутатів знають за реальними справами, повсякчасною допомогою у вирішенні проблем. Це і є реальні справи – ми живемо тут, наші діти ходять тут у школи, дитячі садки, граються на тих самих дитячих майданчиках, їздимо тими самими дорогами, що й усі. Тому ми хочемо, щоб наша країни ставала кращою, комфортнішою, економічно сильнішою.

Хоч до виборів ще 5 місяців і виборча кампанія офіційно не розпочалась ви можете назвати якісь прізвища, хто кандидуватиме від «За майбутнє» на Львівщині?

Нашу команду ми обов’язково представимо окремо на відкритій прес-конференції, а, наразі, можу сказати, що це будуть і діючі депутати УКРОПу в різних рівнях рад, а також представники інших політичних сил, які вливаються в нову партію. На посаду львівського міського голови кандидуватиме діючий народний депутат, львів’янин Тарас Батенко. Ми впевнені, що за результатом волевиявлення мешканців Львівщини партія «За майбутнє» посяде лідируючі позиції в місцевих радах.

Судячи з ваших заяв, ви очікуєте на широку підтримку громадян. Яке бачення для Львова готова запропонувати ваша політична сила?

Проблеми Львова відомі давно і найгірше те, що їх не вирішують, або процес вирішення триває багато років. Наприклад, питання львівського сміття, яке кожного разу б’є по іміджу міста. Неможливість теперішнього мера та його команди домовлятись з громадами та шукати компроміси створює проблеми для мешканців частини мікрорайонів Львова – наприклад, мешканцям Знесіння, Підзамче.

Хаотична забудова району Під Голоску – в людей немає соціальної інфраструктури: шкіл, садочків, сімейних амбулаторій. Найближча школа – №23 на вул. Варшавській, 126, переповнена! Це питання, яке потрібно вирішувати вже й зараз, адже кожного місяця люди заселяються у вже куплені квартири. Інше питання – це неконтрольована видача містобудівних умов та обмежень.

Наші пріоритети – вирішення проблем у містобудівній сфері; розроблення стратегії забезпечення місцями у школах та дитячих садках для найменших львів’ян; виділення земельних ділянок під нові парки, громадські місця, а не під забудову.

Диференціація економіки міста – епідемія коронавірусу показала вразливі місця життєдіяльності міста. Левова частка економіки була зав’язана на сфері послуг та туризмі. Коли ці сфери заморозили, то надходження до бюджету катастрофічно впали. А це кошти, які йдуть на ремонти доріг, благоустрій, оплата працівникам комунальних установ та багато іншого. Що ми бачимо у Львові – комунальна земля колишніх заводів віддається під забудову житла. Скільки за останні роки було відкрито виробництв у Львові? Жодного. Мер не вміє, або не хоче залучати інвесторів, а від цього страждають львів’яни, міський бюджет. Тепер ми беремо кредити, щоб погасити попередні кредити. Це абсурд.

Зрозуміло. Після ваших заяв будемо очікувати на «гаряче» виборче літо та осінь на Львівщині.

Коментарі

Останні новини

У Львові підробляли інвалідність військовозобов’язаним. «Клієнти» були зі всієї України

Працівники ДБР затримали на хабарництві начальницю відділення лікарні філії державної установи «Центр охорони здоров’я» Державної кримінально-виконавчої служби». Чиновниця допомагала...

У Львові відкрили центр неформальної освіти для дорослих

Сьогодні на базі львівської Медіатеки відкрили Координаційний центр неформальної освіти дорослих, де будуть впроваджувати ще більше безкоштовних освітніх можливостей...

Бурхливе нічне життя Львова під час комендантської години: перелік нічних клубів

Під час коменданстької години, коли всім громадянам, окрім представників окремих професій, перебувати в громадських місцях заборонено, Львів, як виявляється,...

У Львові затримали посадовця, що налагодив канал «трафіків» для ухилянтів

СБУ затримала посадовця комунального підприємства Львівської міськради на організації нелегального виїзду за кордон чоловіків.  Про це повідомили в ГУ СБУ...

У Дніпрі 20 квітня оголосили жалобу за загиблими через удар росії

Мер Дніпра Борис Філатов оголосив 20 квітня жалобу за загиблими внаслідок удару росіян по місту у ніч на 19...

У центрі Києва військового вдарили цеглиною по голові та пограбували

Зухвалий розбійний напад на військовослужбовця стався у центрі столиці – столичні слідчі скерували до суду обвинувальний акт.  Про це повідомив...

У Львові повідомлено про підозру колаборанту з Горлівки

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України. Йому інкримінують колабораційну діяльність та участь у терористичній...

У Львові лікарні і садочки отримують опалення

За інформацією диспетчерської служби ЛМКП «Львівтеплоенерго», станом на сьогодні підприємство подає опалення до 41 бюджетної установи на основі листів-звернень....

СБУ: Ротація службовців на фронт не вплине на внутрішні перевірки щодо них

Служба безпеки України запевнила, що ротація її службовців на лінію зіткнення не вплине на хід та результати перевірок, які...

У Львові жінка підпалили магазин

У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану у підпалі магазину. Потерпілих внаслідок пожежі немає, вогнем були пошкоджені вхідні двері у...

У Львові чоловік застосував силу до працівників ТЦК та втік

Сьогодні надійшла інформація щодо, як заявлено мешканцями Львова, протиправних дій з боку працівників ТЦК на вул. Кобилиці. З даною...

У столиці Польщі в річницю повстання у Варшавському гетто лунатиме сирена

Сьогодні о 12:00 за місцевим часом у столиці Польщі ввімкнуть сирену, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода. У такий спосіб відзначать 81...

Трамп заявив, що виживання України важливе для США

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що для Сполучених Штатів важливим є виживання України, і дорікнув європейським союзникам у недостатній...

У Польщі піднімали в повітря винищувачі через російські ракети

Проти ночі 19 квітня в сусідній Польщі піднімали в повітря винищувачі для забезпечення безпеки повітряного простору через ракетний обстріл...

Туск закликав фермерів припинити блокування кордону: “Вирішується доля війни”

Прем'єр-міністр Дональд Туск закликав протестуючих фермерів припинити блокування кордону. Після саміту Європейської ради в Брюсселі очільник уряду розповів про...

Погода у Львові

Lviv
хмарно
4.6 ° C
4.6 °
4.6 °
70 %
4kmh
100 %
Пт
4 °
Сб
12 °
Нд
8 °
Пн
7 °
Вт
11 °
- Advertisement -