Керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова розповіла, що роботи по озерах краще проводити взимку. Впродовж року планують працювати над проєктною документацією, щоб взимку розпочати роботи. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради

Цього року також планують розпочати реконструкцію Левандівського озера. Повинні проаналізувати джерела у лісопарку “Погулянка”.

“Джерела, які мають витоки в парку, йдуть каналізовано під землею навіть на території самого парку. Хочемо ті джерела питної чистої води підняти наверх. Завдяки цьому, скоріш за все, зможемо облаштувати куди більший каскад озер, ніж там є зараз”, — додала Олександра Сладкова.

Зазначають також про реконструкцію озеро Стосіка. У парку “Горіховий гай” планують покращити благоустрій водойми, у рамках проєкту громадського бюджету. Хочуть дослідити також можливість повернення всохлого понад 20 років тому озера.

Йдеться і про покращення технічного стану водойм у парку “Піскові озера“. Планують відремонтувати систему зливу води, щоб зменшити накопичення продуктів розкладу органіки на дні озер, також відреставрувати мостик.

Наприкінці 2020 року стартували роботи із відновлення озера на вулиці Панча, які продовжать виконувати і в 2021 році. Місто планує перевести 5 га території із великим озером в Дублянах у статус рекреаційної зони.