Акценти 50 відтінків Ганущина: сімейні земельні афери та рейдерство часів...

50 відтінків Ганущина: сімейні земельні афери та рейдерство часів правління в Львівській облраді (відео)

-

50 відтінків Ганущина: сімейні земельні афери та рейдерство часів правління в Львівській облраді (відео)

Акценти 50 відтінків Ганущина: сімейні земельні афери та рейдерство часів правління в Львівській...

Історія Олександра Ганущина про його земельну аферу отримала продовження. Як Львівська обласна рада незаконно привласнювала території? Хто стоїть за розкраданням державних бюджетних коштів через Асоціацію органів місцевого самоврядування? Та які ще історії приховує головування Олександра Ганущина у Львівській області.

Про це йдеться у сюжеті «50 відтінків Олександра Ганущина. Історія про афери ексголови Львівської обласної ради» програми ZМОВИ.

Одразу 47 га поблизу Львова свого часу опинилися у приватних руках із порушенням Закону. Частина ділянок входить до складу особливо цінних земель, через що їх продаж мала погодити Верховна Рада України, але це питання у парламенті не піднімали. Наділи реалізували за заниженою вартістю. Бюджет недоотримав 11 мільйонів гривень.

Власником земель стало приватне підприємство «Віта плюс», яке  тепер належить канадській компанії «Міст глобал корпорейшн». Тоді частка фірми була записана на «Росан-Інвест». Бенефеціаром обидвох компаній є Ростислав Кісіль у якого Олександр Ганущин працював начальником служби безпеки.

Про це читайте Афера екс-голови Львівської облради: 47 гектарів Ганущина та політичні бали для братів Дубневичів (ВІДЕО).

Після публікації матеріалу Ростаслав Кісіль вислав лист із запереченням його причетності до кримінальних кіл, згаданих в публікації.

У листі були посилання на рішення Сихівського районного суду за 2020 рік прийняті на користь бізнесмена, мовляв це його докази до непричетності до кримінальних кіл.

Так, з огляду на наведені дані від нього можна спростувати його причетність, але не це є головною тезою матеріалу. Набагато важливішим є факт, що земля його фірми була придбана з явними порушеннями Закону України. Також, важливим є те, що близькі Олександра Ганущина мали до цієї компанії стосунок – спростувати неможливо.

Співзасновником ПП «Віта плюс» тоді була Надія Томинець – теща ексголови Львівської облради.


-Не розумію про що мова

– Співзасновницею цієї компанії була ваша теща.

– Це напевно її справа. В цьому є щось погане, що теща має якісь справи?, – відсторонився від коментаря Олександр Ганущин (на відео).


За коментарем до самої Надії Томинець вирушили журналісти у село Борині, але вдома тещу Ганущина не застали. Також однією з точок, де могла перебувати Надія Томинець була Турка. Далекі родичі повідомили, що вона з чоловіком Нестором Томинець мешкає в Борині, мотивуючи це тим, що пан Нестор вже повернувся закордону, де перебував на заробітках.

Про 3 квартири в новобудові на Шевченка у Львові родичі тестя Ганущина вперше дізналися від журналістів. Родичі сумніваються, що нерухомість дійсно належить Нестору Томинцю (тестю Олександра Ганущина).

Сам ексочільник облради переконує, що тесть власник:


Мій тесть біля 10 років був на заробітках. Як і будь-яка людина, яка є на заробітках, він має можливість за рік-два-три заробити на квартиру. Що тут такого?


А те, що мова йде не про одну, а одразу про три квартири у престижному житловому комплексі. Можливо тому кількість років, проведених Нестором Томинцем на заробітках, у словах Олександра Ганущина різко виросла з майже 10 до 15 років.

«Мій тесть 15 років працював закордоном. За 15 років будь-яка людина може купити квартиру у Львові», – зазначив Олександр Ганущин.

Політик взявся за перевод земель від місцевих громад у власність облради

Схема, за якою працював Олександр Ганущин – взяти на баланс усі ділянки, де розташована нерухомість органів місцевого самоврядування. Для чого? – питання риторичне.

У такому випадку процес відчуження об’єкту стає в рази простішим. За час роботи Ганущина облрада встигла привласники кілька великих ділянок у центрі Львова та прилеглих районах. Зокрема землі під спорудою Львівського історичного музею, а також на вулиці Підвальній, Тиктора, Короленка і навіть ділянку під самою облрадою. Ба більше, з цією метою провели інвентаризацію усіх комунальних об’єктів міста та області. Певно, аби точно знати на які землі претендувати.

«Цим рішенням ми даємо хід закріпленню права обласної комунальної власності за нашими закладами та об’єктами комунальної власності», – заявив тоді ще голова обласної ради Олександр Ганущин.

Юристи дивуються таким методам, адже таким чином вони відбирають землі у місцевих громад.

«Там де земля є в межах населеного пункту розпорядником однозначно є територіальна громада. Для цього укладаються окремі документи і щоб отримати в користування землю, необов’язково, за нормальних умов, претендувати на право власності», – розповідає юрист Юрій Танасійчук.

Натомість обласна рада Ганущина зайнялась банальним рейдерством. Яскравим прикладом цього є історія із земельною ділянкою у Самборі, де установа володіє базою спеціального медичного постачання. Обласні депутати просто проголосували за переведення території закладу на свій баланс.

«Право набуття\припинення права власності на земельну ділянку, як і користування земельною ділянкою чітко визначено земельним кодексом України», – підкреслює Юрій Танасійчук.

Самбірська міська рада звернулась до суду і відстояла своє право на землю, але такі випадки, на жаль, поодинокі.

«Оскільки земля, щодо якої була судова суперечка, розташована в межах міста Самбір, відповідно – це є майно територіальної громади Самбора, яким може розпоряджатися Самбірська міська рада. Фактично вийшло таке собі, майже рейдерське захоплення права власності зі сторони керівництва Львівської обласної ради», – зауважив Танасійчук.

Детальне розслідування дивіться у сюжеті від НТА:

Коментарі

Останні новини

У Львові прогнозують сильний заморозок вночі та вранці 21 квітня

Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомив, що по місту Львову 21 квітня вночі та вранці збережеться сильний заморозок 0...

Ректором Львівського медичного університету обрали Ореста Чемериса

19 квітня у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького відбулися вибори ректора. Єдиний претендент - Орест Чемерис -...

Палата представників США 20 квітня голосуватиме щодо допомоги Україні

Палата представників Конгресу США 20 квітня має проголосувати щодо пакету допомоги на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й...

Проект відновлення музею Шухевича: зареєструвалось 13 команд

19 квітня закінчилась реєстрація учасників на архітектурний конкурс з відновлення музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. Загалом для участі у...

У Львові підробляли інвалідність військовозобов’язаним. «Клієнти» були зі всієї України

Працівники ДБР затримали на хабарництві начальницю відділення лікарні філії державної установи «Центр охорони здоров’я» Державної кримінально-виконавчої служби». Чиновниця допомагала...

У Львові відкрили центр неформальної освіти для дорослих

Сьогодні на базі львівської Медіатеки відкрили Координаційний центр неформальної освіти дорослих, де будуть впроваджувати ще більше безкоштовних освітніх можливостей...

Бурхливе нічне життя Львова під час комендантської години: перелік нічних клубів

Під час коменданстької години, коли всім громадянам, окрім представників окремих професій, перебувати в громадських місцях заборонено, Львів, як виявляється,...

У Львові затримали посадовця, що налагодив канал «трафіків» для ухилянтів

СБУ затримала посадовця комунального підприємства Львівської міськради на організації нелегального виїзду за кордон чоловіків.  Про це повідомили в ГУ СБУ...

У Дніпрі 20 квітня оголосили жалобу за загиблими через удар росії

Мер Дніпра Борис Філатов оголосив 20 квітня жалобу за загиблими внаслідок удару росіян по місту у ніч на 19...

У центрі Києва військового вдарили цеглиною по голові та пограбували

Зухвалий розбійний напад на військовослужбовця стався у центрі столиці – столичні слідчі скерували до суду обвинувальний акт.  Про це повідомив...

У Львові повідомлено про підозру колаборанту з Горлівки

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України. Йому інкримінують колабораційну діяльність та участь у терористичній...

У Львові лікарні і садочки отримують опалення

За інформацією диспетчерської служби ЛМКП «Львівтеплоенерго», станом на сьогодні підприємство подає опалення до 41 бюджетної установи на основі листів-звернень....

СБУ: Ротація службовців на фронт не вплине на внутрішні перевірки щодо них

Служба безпеки України запевнила, що ротація її службовців на лінію зіткнення не вплине на хід та результати перевірок, які...

У Львові жінка підпалили магазин

У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану у підпалі магазину. Потерпілих внаслідок пожежі немає, вогнем були пошкоджені вхідні двері у...

У Львові чоловік застосував силу до працівників ТЦК та втік

Сьогодні надійшла інформація щодо, як заявлено мешканцями Львова, протиправних дій з боку працівників ТЦК на вул. Кобилиці. З даною...

Погода у Львові

Lviv
хмарно
10.7 ° C
10.7 °
10.7 °
59 %
1.5kmh
100 %
Сб
10 °
Нд
10 °
Пн
4 °
Вт
11 °
Ср
12 °
- Advertisement -